keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Hamsteri minäkin

Viimeiseen asti mietin, että ilmoittaudunko tämän vuotisiin Lankahamstereihin. Ja niin vain sitten ilmoittauduin. Jännittää vaan, että saanko mitään aikaiseksi, kun töissä kiire pukkaa päälle ja kouluun liittyviä tehtäviä pitäisi myös tehdä. Mutta teen sen minkä ehdin ja päätavoitehan minulla on kuitenkin olla ostamatta sitä lankaa. Langankulutustavoitteeksi asetin itselleni 500g-kulutuksen, joten saas nähdä kuinka käy.

Nyt joudun tunnustamaan, juuri äsken tilasin Ketunpää-tuotteesta kerän mustaa villalankaa (taisi olla Lana Grossan) Kureyonin kaveriksi lapasia varten, jotka aion tehdä hamsterikuun aikana. Lisäksi tilasin vähän täydennystä bambu-sukkapuikkokokoelmaani.

sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Mitä tehdä kerällä Noro Kureyonia?

Löysin Ravelrystä tämän lapasmallin, jota päädyin eilen kokeilemaan 7V Kantri/Jussi-yhdistelmällä.

Varsinaisesti etsin sopivaa mallia, johon voisin käyttää 50 g Noro Kureyonia (väri 149). Tämä olisi juuri sopiva malli, jos minulla vaan olisi lisäksi jotain vastaavan paksuista mustaa lankaa. Mutta kun ei ole, niin ehkä joudun nyt sen verran rikkomaan langanostolakkoani, että saisin tehtyä Newfoundland Mitts'it. Tai sitten päädy tekemään orvosta Kureyon-kerästä jotain muuta. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

Norosta olen tehnyt aiemmin BoogaBagin ja hatun:

lauantaina, tammikuuta 26, 2008

Kirjaostoksia

En malttanut odottaa, että saisin kirjaston kautta Punokset puikoille -kirjan. Tilasin sen kustantajan sivuilta ja se saapui tosi nopeasti muutamassa päivässä tilauksen tekemisen jälkeen. Kirjahan on Elämänlankaa-blogin ja Langankuluttaja-blogin pitäjien yhteinen hienon hieno tuotos.

Tykkään tosi paljon! Ulkoasu on erityisenn houkutteleva ja neuleohjeitakin tulee varmasti kokeiltua. Neulemallien lisäksi kirjassa on tekniikkaohjeita, esimerkiksi erilaisista aloitus- ja päättelytavoista. Minulle ne ovatkin enemmän kuin ajankohtaisia, sillä tavoitteenani on ollut kokeilla niitä langankulutusprojektini aikana.


Kuvassa näkyy myös työn alla olevat sukat, joista ensimmäinen valmistui tämän viikon työmatkalla. Ajattelin säästellä ja tehdä noita sukkia hiljakseen, sillä ne ovat juuri sopivaa matkaneulottavaa. Lankana on Lana Grossan sukkalanka ja värin perusteella nuo menevat miehelleni :-)

Työmatkalla Helsingissä käväisin ainoastaan katselemassa Vihreän vyyhdin lankoja, mutta en ostannut mitään. Muissa liikkeissä en käynytkään, ettei houkutus olisi käynyt liian suureksi :D

tiistaina, tammikuuta 22, 2008

Kumma juttu

Novitalla ollaan vissiin villiinnytty täysin, minulle tuli taas postissa lankaa. Mitään en ole tilannut. Veikkaukseni on, että tämä voisi liittyä siihen kun muutama viikko sitten jouduin kyselemään ystävän liittymis -lahjan perään.


Asiasta kuudenteen.. Isognu kommentoi Rondo Marimba -langasta, että se oli jonkin verran nykyistä Nallea ohuempaa, joten varmaan tulee kokeiltua jotakin Opal-tyyppistä sukkalankaa kyseiseen malliin, josta tuon langan bongasin.

Nyt mulla on työn alla Lana Grossa -langasta sukat.

sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Kolmet sukat

Tässä päivän valolla kuvattuja sukkia yhdessä ja erikseen.

Seiskaveikkasukat
90g
3,5mm puikot
malli: oma, 48 silmukkaa
varressa valepalmikkoa, ranskalainen kantapää


Kerttuset
Novita 7V, 90g
3,5mm puikot
malli: Uhoava gnu: Kerttu


Step-sukat
Austermann Step, 55g
2,5mm puikot
malli: oma, 60 silmukkaa

lauantaina, tammikuuta 19, 2008

Valmista ja seuraavan työn suunnittelua

Kamerasta loppu akku ja laturia ei löydy muuton jäljiltä mistään (muutosta on yli puoli vuotta aikaa), joten kuvia perjantai-iltana valmistuneista 7V-sukkasista en tähän hätään saa otettua. Lankaa meni 90 g.

Koska sukista ei ole kuvaa niin sen sijaan laitan kuvan blogisessuista
Seuraavaksi aloitan Brancing Outin, jonka suunnittelen antavani lahjaksi eräälle mukavalle työkaverille. Myös seuraavia sukkia suunnittelen kirjasta nimeltä Suomalainen sukkakirja. Kirja on vuodelta 1980 ja lankana on käytetty Rondo Marimbaa (2½mm puikot). Lankana tulen käyttämään kanervan väristä Nallea. Olisipa kiva tietää millainen lanka tuo Rondo Marimba on ollut, koska itse en ole 80-luvulla neulonut kuin yhdet pakolliset villasukat peruskoulun käsityötunnilla!?

torstaina, tammikuuta 17, 2008

villavantus

Muutin blogin otsikon uudeksi. Lähinnä ajattelin blogin jatkuvuutta ja lankapaaston jälkeistä aikaa. Edelleen käynnissä kuitenkin on enostalankaa-projekti, joka loppuu aikanaan. Olisi hassua jos senkin jälkeen blogiotsikko oisi "En osta lankaa -projekti". Vai onkohan tämä alitajuista valmistautumista ensiviikon Hesan reissua varten, kun suuntaan kulkuni ohi Priiman ja Vihreän Vyyhdin...?

Olen muuten miettinyt Lankahamstereihin ilmoittautumista, mutta saa nyt nähdä innostunko vai hamsteroinko itsekseni niin kauan kuin jaksan.

tiistaina, tammikuuta 15, 2008

Ravelrystä

Minäkin sain viikonloppuna kutsun tänne: ja saman tien rekisteröidyin. Sielläpä saa kyllä vierähtämään tovin jos toisenkin =D

Tuskin tulee ainakaan toistaiseksi vietyä sinne omia tekeleitä, varsinkin kun on tämä 'lankojen hävitys' meneillään, ehkä sitten jos saa jotain vähän tasokkaampaa juttua valmiiksi.

Sukkailua

Kertut on nyt viimeistelyä vaille valmiit, oikein mukava malli, nopea neuloa (..jopa meikäläiselle hituralle, jonka harrastuksia työt haittaa harmittavan paljon..). Täytynee yrittää ottaa parempi kuva viimeistelyn jälkeen. Nyt mallineule ei näy kuvasta ollenkaan.
Tuo toinen työn alla oleva sukka on omasta päästä: varressa valepalmikkoa, kantapää on Ulla 02/06 - Asiaa sukista -artikkelin mukaan tehty Ranskalainen eli pyöreä kantapää. Se oli minulle uusi tuttavuus, ja aion varmaan käyttää myöhemminkin.

Pahoittelen äärimmäisen huonoja valokuvastaitojani! Olikohan se Ullassa vai missä, jossa näin joskus neulepolkkaajille tarkoitettuja digikuvausohjeita. Minut pitäisi kyllä ilmoittaa ensimmäisenä jollekin valokuvauskurssille!

Tämä erilaisten tekniikoiden kokeileminen sukkiin on varmaankin paras tapa kuluttaa Novita 7V- ja Nalle -kokoelmiani, koska mitään väriä ei ole tarpeeksi paljoa kovin isoja juttuja varten. Ainakin 8-aloitus ja toinen kärjestä aloitettava tapa neuloa sukkia on kokeiltava.

Sitäpaitsi villasukkia tarvii aina, koska olen niin tottunut nukkumaan suonenvedon takia sukat jalassa, joten samapa hyödyntää tämä intopuuska ja tehdä niitä varastoon :-)

Tässä samalla olen miettinyt seuraavaa työtä ja päätynyt siihen, että näiden nyt työn alla olevien sukkien jälkeen aion tehdä yhdestä jäljellä olevasta Drops Alpaca -kerästä Brancing Outin. Tuo 50g jäi jäljelle joskus aikonaan kaksinkertaisesta langasta neulotusta Fifistä. Minusta väri on tosi ihana ja tulevaa kevättä ajatellen ohuempi huivi on tarpeen.

keskiviikkona, tammikuuta 09, 2008

Projekti etenee...tosin väärään suuntaan

Hyvin alkaa tämä langan hävitysprojekti (eli juuri päinvastaiseen suuntaan)... tänään sain Novitalta paketin, joka sisälsi neljä kerää harmaa-sävyistä 7V Kantria. Kyseessä oli se 'kutsu kaverisi Novita-klubiin, niin saat palkinnoksi lankaa'-juttu. Tosin jouduin erikseen kyselemään lankojen perään, koska kaverini liittyi jo syksyllä. Ehkä siksi sitten lähettivät tuplamäärän, koska muistaakseni syksyllä lahjus oli 300g Kantria. No en kyllä valita yhtään.. :)

Nyt joudun lisäämään 600g + 100g 28.12. tekemäni lankainventaarion lopputulossummaan. (100 g tulee laskuvirheestä aiemmassa summassa.)

Eli nyt määrä on 5390g. Tuo määrähän on ihan naurettavan pieni, jos vertaa monien bloggaajien lankavarastoihin. Joku voi ihmetellä, että mikäs vaikeus noiden hävittämisessä on. Ajattelen itse kuitenkin niin, että kun osa varastostani on ollut jo muutaman vuoden kaapissa marinoitumassa, niin ne tarvitsevat tuekseen pontevan projektin muuntautuakseen kerästä joksikin valmiiksi.


Projektini etenemiseksi olen jo tehnyt muutamia valmisteluja. Nimittäin eilen etsiskelin ja tulostin ohjeita netistä, ja tänään aionkin jo käydä Kerttusten kimppuun kuvassa olevan monisävyisen 7V:n voimin.

tiistaina, tammikuuta 08, 2008

Novitan uutuudet ... onneksi ne ei innosta!

Uusin Novita tuli tänään. Onneksi lankauutuudet ei houkuttele ostamaan uutta lankaa (oikeastaan jotkut langat oli aika puistattavan värisiä.. hrrrrr). Lisäksi olisin toivonut mielenkiintoisempia ohjeita ajatellen noiden vanhojen lankojen kulutusta.

maanantaina, tammikuuta 07, 2008

2 x FaF

Eilen iltasella valmistui Novitan Rosesta musta Feather and Fan -huivi. Lankaa kului 100g, ja tein sen kolmella mallikerralla ja 5mm:n puikoilla. Koska en halunnut ostaa huivia varten lisää lankaa, siitä tuli lyhyehkö (pingottamattomana mitattu koko on 120cm x 35cm). Lyhyys ei haittaa, sillä tykkään että huivi mahtuu hyvin takin sisään.

Kuvaa huivista ei tähän hätään ole, sillä pimeässä kuvattu musta huivi ei meikäläisen kuvaustaidoilla näyttäisi miltään. Sen sijaan liitän kuvan samaisella featherandfanilla Noro Silk Gardenista tehdystä huivista, joka valmistui joulun pyhinä itse itselleni ostamasta joululahja-langsta :-)


lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Ravelryn kutsun odottelua

Found you!
  • You signed up on January 2, 2008
  • You are #78839 on the list.
  • 4062 people are ahead of you in line.
  • 2038 people are behind you in line.
  • 92% of the list has been invited so far


Eli jos kolme päivää sitten edelläni oli 5691 kutsua odottavaa ja nyt on 4062, joten kolmessa päivässä kutsun on saanut 1629 henkilöä. Tätä menoa voisin päästä tutustumaan Ravelryn ihmeelliseen (?) maailmaan jo ensi viikonloppuna!?

Olen taas hukkunut neuleblogien maailmaan..


..enkä ole siis juurikaan neulonut. Mulla on vierähtänyt muutama ilta tällä viikolla koneella neuloblogeja selaillessa ja ihastellessa muiden hienoja aikaansaannoksia. Blogeja lukiessa tulee toki samalla ideoita miten voisin kuluttaa noita omia lankojani. Jostain syystä varsinkin erilaiset sukkaohjeet ohuille langoille kiinnostaa. Laitan tähän kuvan jossa näkyy muutamia minulla olevia Lana Grossan sukkalankoja, jolle olen etsiskellyt ohjetta. Noista langoista etummainen ja keskellä vasemmanpuolimmainen on jo valitettavasti käytetty, mutta muille etsiskelen nyt sopivia ohjeita.

Tuosta punasävyisestä puuvilla-villa-sekoitelangasta tein kahdet alla pikkusukkaset, joista kuvassa toiset. Malli oli ihan tylsä peruskantapäällä, sädekavennuksella ja lyhyellä varrella oleva sukka. Sukassa parasta onkin väri ja puuvillasekoite.

Tässä on toisesta kerästä tekemistä Jaywalkerit.keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Laitoinpa minäkin kutsupyyntöni...

Found you!
  • You signed up on Today
  • You are #78839 on the list.
  • 5691 people are ahead of you in line.
  • 0 people are behind you in line.
  • 92% of the list has been invited so far

tiistaina, tammikuuta 01, 2008

Uusi vuosi ja projekti voi virallisesti alkaa

Tänään en ehtinyt neulomaan, vaan olen potenut flunssaa ja samalla yrittänyt kirjoittaa esseetä aiheesta Itsensä johtaminen.

Eksyin tänään taas Drops-sivuille katselemaan uusia malleja ja lankoja ja voin jo nyt kuvitella, että tulee tekemään tiukkaa olla ostamatta uutta lankaa! Täytyy vaan yrittää kehitellä mahdollisimman mielenkiintoisia projekteja nalleille ja 7V:lle.. plaah kuulostaa tekopirteältä ja tylsältä :D

Löysin uhoavan gnu:n blogista tosi kivan ohjeen eli.. tässä voisi olla ensimmäinen ohje jota voisin alkaa toteuttamaan ruskeasta 7 V:stä, jota minulla näyttää olevan 260 g.