sunnuntaina, heinäkuuta 25, 2010

Gabriel's Wings -huivi

Tässäpä Gabriel's Wings -huivi valmiina. Värit on luonnossa luonnollisesti kirkkaammat. Silk Garden Sockia oli paljon mukavampi neuloa kuin Kureyon Sockia, vaikka kyllä tämäkin kiertyy itsensä ympärille ja takertuu omiin säikeisiinsä kiinni ärsyttävästi, mutta ei läheskään siinä määrin kuin Kureyon Sock. 

Lanka Noron Silk Garden Sock (väri 264). Neuloin 3,5 mm puikolla ja lankaa jäi 100g -kerästä jäljelle pikkunöttönen.


lauantaina, heinäkuuta 24, 2010

Laiska lauantai

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen on takana. Onneksi olen tänään saanut laiskotella mielin määrin... pihakeinussa jäätelöä ja neulomista... mitä sitä muuta aurinkoisena lauantai-iltapäivänä tarvitsee?! Työn alla on ollut pari päivää Gabriel's Wings -huivi (linkki ohjesivulle) Noron Silk Garden Sockista. Olen säilönyt tätä lankaa jo muutaman vuoden lankakätköissäni miettien, etten siitä ainakaan sukkia raski tehdä. Tämä malli on tarpeeksi yksinkertainen, jotta langan herrrkkuvärit pääsevät oikeuksiinsa.


Tänään yritin ottaa kuvia valmistuneista sukista...


Omien jalkojen kuvaaminen on hankalaa, varsinkin jos haluaa kuvata kantapään yksityiskohtia...


Tykkään näistä paljon.


Tästäkin tykkään paljon <3 Koira täytti viime viikolla 12 vuotta, ja on edelleen melko pirteä. Keväällä korvasta löytynyt kasvain ei ainakaan vielä ole aiheuttanut ongelmia, ja muutenkin lenkkeily- ja leikki-intoa on jäljellä.

lauantaina, heinäkuuta 10, 2010

Saroyan

Kesälomasta on kulunut jo kaksi kolmasosaa, viikko vielä jäljellä. Neuloin tällaisen pienen huivin viime kesänä Lontoosta I Knit -liikkeestä ostamastani Manos del Uruguayn Silk Blendistä. Lanka on tosi ihanan pehmeää ja mukavan tuntuista neulottavaa.

EDIT: Huivin malli on Saroyan (linkki ohjeeseen)


Huivista olisi voinut tehdä hieman pidemmän, sillä lankaa jäi jäljelle n. 20g.


Onnistuin sössimään tässä, sillä aloitusreunassa on levennyskuvioita yhteensä kuusi, mutta tässä lopetuksessa vain viisi. En jaksanut purkaa, koska ajattelin ettei tuota kukaan huomaa kun huivi on kaulassa takin alla :)


Huivi on kuvissa 'pingottumassa'. Kastelin ja asettelin muotoonsa, mutta en halunnut venyttää sitä nuppineuloilla tuon kummemmasti.


Meillä jäi tämän kesäinen lomareissu Göteborgiin tekemättä, vaikka hotellit ja lennot oli varattu hyvissä ajoin alkuvuodesta. Samoin olin paikallistanut pari keskustan lankakauppaa, Strikk ja Deisy Design. Syy reissun peruuntumiseen on reistaileva terveyteni. Jouduin (=pääsin) kuukausi sitten kiireelliseen lonkkaproteesi-leikkausjonoon, ja liikkumiseni muuttuu päivä päivältä hankalammaksi, joten kaupunkiloma olisi ollut silkkaa kidutusta. Onneksi tämä minun vaivani ei sentään haittaa neulomista... työn alla on taas uudet sukat:


Malli on Ivy (linkki on Kate Blackburnin Free Patterns -sivulle, jossa on Ravelry-linkit moneen ilmaisohjeeseen) ja lankana on Regian Cotton -sukkalanka, jonka purin kesken olleista Paraphenalia-sukista. Ainakin tässä vaiheessa lanka ja malli tuntuvat sopivan oikein hyvin keskenään. 

perjantaina, heinäkuuta 02, 2010

Ilene Bag

Viime päivinä olen neulonut hamppulankaa, joka on minulle uusi tuttavuus. Tein langasta tällaisen kesäisen ostoskassin. Malli on Ilene Bag (linkki ohjeeseen Ravelryssa). Lanka on Allhemp6, joka on dk-vahvuista. Sitä kului hieman vajaa 200g. Juuri tällainen tummanruskea väri on minun ikisuosikki.