lauantaina, heinäkuuta 10, 2010

Saroyan

Kesälomasta on kulunut jo kaksi kolmasosaa, viikko vielä jäljellä. Neuloin tällaisen pienen huivin viime kesänä Lontoosta I Knit -liikkeestä ostamastani Manos del Uruguayn Silk Blendistä. Lanka on tosi ihanan pehmeää ja mukavan tuntuista neulottavaa.

EDIT: Huivin malli on Saroyan (linkki ohjeeseen)


Huivista olisi voinut tehdä hieman pidemmän, sillä lankaa jäi jäljelle n. 20g.


Onnistuin sössimään tässä, sillä aloitusreunassa on levennyskuvioita yhteensä kuusi, mutta tässä lopetuksessa vain viisi. En jaksanut purkaa, koska ajattelin ettei tuota kukaan huomaa kun huivi on kaulassa takin alla :)


Huivi on kuvissa 'pingottumassa'. Kastelin ja asettelin muotoonsa, mutta en halunnut venyttää sitä nuppineuloilla tuon kummemmasti.


Meillä jäi tämän kesäinen lomareissu Göteborgiin tekemättä, vaikka hotellit ja lennot oli varattu hyvissä ajoin alkuvuodesta. Samoin olin paikallistanut pari keskustan lankakauppaa, Strikk ja Deisy Design. Syy reissun peruuntumiseen on reistaileva terveyteni. Jouduin (=pääsin) kuukausi sitten kiireelliseen lonkkaproteesi-leikkausjonoon, ja liikkumiseni muuttuu päivä päivältä hankalammaksi, joten kaupunkiloma olisi ollut silkkaa kidutusta. Onneksi tämä minun vaivani ei sentään haittaa neulomista... työn alla on taas uudet sukat:


Malli on Ivy (linkki on Kate Blackburnin Free Patterns -sivulle, jossa on Ravelry-linkit moneen ilmaisohjeeseen) ja lankana on Regian Cotton -sukkalanka, jonka purin kesken olleista Paraphenalia-sukista. Ainakin tässä vaiheessa lanka ja malli tuntuvat sopivan oikein hyvin keskenään. 

6 kommenttia:

Riika kirjoitti...

Minun onkin pitänyt kysyä että miten se sinun lonkka jakselee, ei ilmeisesti kovin hyvin. Mutta hienoa, kun pääset leikkaukseen, liian kauan olet sitä kyllä saanut odottaa.

MinskuH kirjoitti...

Riika: Tosi huonosti jakselee, vielä puoli vuotta sitten näytti ihan hyvältä, mutta varsinkin keväällä olleen kipsin jälkeen tilanne on mennyt hurjaa vauhtia huonommaksi :( Aika masentavaa!

Emma kirjoitti...

Kauniit värit huivissa :) Ja upea sukanvarsi!

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi, ja ihanat sukat puikoilla! :) Jaksamista leikkausta odotellessa!

Marjut kirjoitti...

Huivi on todella ihana ja sukanvarren kuvio on kaunis:) Tsemppiä leikkauksen odotteluun.

Päivikki kirjoitti...

Kaunista olet neulonut. Kurjaa, että lomareissusi peruuntui, mutta neulojahan osaa aina kääntää tämmöiset pettymykset voitoksi.