tiistaina, tammikuuta 04, 2011

Rukki

Edellisen postauksen värttinäkehruun tuotos on tässä. Melko epätasaista, mutta näkisittepä ihka ensimmäiset kehruut... :D 


Mutta nyt itse asiaan, sillä vihdoin eilen sain uuden rukkini kotiin. (Kuva on ihan kamala, mutta minkäs teet kun on niin pimeää ja minä en osaa käyttää kameraa.)  Tämä on Schacht Ladybug -rukki, jonka vähän tylsästi ristin Kertuksi :)


Olin niin tyytyväinen itseeni, kun sain koottua rukin itse. Kummasti sitä tarttuu vaikka minkälaisiin työkaluihin kun motivaatio on tarpeeksi suuri; vaihtoehtona olisi ollut odottaa työreissussa olevaa talonmie... öö siis aviomiestä keskiviikkoon saakka. Tosin kokoamista ei ollut paljoa, ainoastaan polkimet piti ruuvata kiinni. 

En ole aiemmin kehrännyt rukilla, mutta silti onnistuin saamaan aikaan alla olevan vyyhdin. Tämä on hahtuvalankaa, jota 'kehräsin' ensin 1-säikeiseksi langaksi kahdelle rullalle ja sitten kertasin rullilla olevat langat yhteen. Halusin aloittaa hahtuvalla, jotta opin polkemaan rukkia ja muutenkin pääsen helpommin kärryille koko systeemistä.


En malttanut olla kokeilematta myös oikean villan kehräämistä. Tämä on rukin mukana tullutta tuntematonta villaa, aika pöllyävää, mutta muuten ihan helppoa kehrätä. Ehkä hieman vaatii vielä harjoitusta ... :)

5 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Mahtavalta alulta näyttää, jos olet ihan ekaa kertaa asialla niin taidat olla luonnonlahjakkuus. En osaa edes kuvitella mitä syttyrää saisin aikaiseksi, jos koittaisin kehrätä.. ;)

Marjut kirjoitti...

Aika hienoja jälkeä! Ja onnea uudelle rukille:)

Emma kirjoitti...

Kauniita vyyhtejä, saispas joskus oman rukin...

juuli kirjoitti...

Kivoja lankoja ja hieno rukki! Kerttu on mielestäni sellainen valoisa, työteliäs ja luotettava nimi, ja sopii hyvin rukillesi. Työn iloa kohta kotiutuvien villojen kanssa!

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Onnea kaunokaiselle ja sen omistajalle =)