sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Tyytyväinen kehrääjä

Rukki on ollut käytössä lähes päivittäin, eikä täällä kovin monesti neulepuikkoihin olla koskettu viimeisen kuukauden aikana. Tänä vuonna ei tullut ilmoittauduttua edes Lankahamstereihin, kun arvelin, ettei jatkossakaan tule paljoa neulottua, ja langan ostaminen on jäänyt ihan itsestään ilman mitään lakkoiluja. 

Tässä on tällä hetkellä työn alla oleva kehruu, joka on Lankaluolasta hankittua merinoa. Topsin väri vaikutti aluksi hieman hurjalta, mutta 1-säikeisenä lankana se miellyttääkin silmää hienoine oranssin eri sävyineen. Tässä tumman harmaata merinoa, Nauravasta lampaasta hankittua. Tätä on yhteensä n. 300m / 170g. Ajattelin neuloa tästä 198 yds. of Heaven -huivin (ravlink). Tämä puolestaan on ensimmäinen BFL-kokeiluni, jonka kehräämisen aloitin kehruumiitissä Soilen luona. 


Tuloksena on n. 440m / 185g  2-säikeistä lankaa. Tuo pikkunöttönen on navajo-kerrattu loppupätkä, joka jäi toisesta rullasta yli kertaamisen jälkeen. Jäin miettimään, että miksiköhän kertaamisen yhteydessä toisesta rullasta jäi enemmän lankaa jäljelle. Itselle tuli mieleen, että kun en saa vielä niin tasaista jälkeä aikaiseksi kehrätessä, on toisella rullalla ollut paljon ohuempaa säiettä kuin toisella. Olen kyllä tosi tyytyväinen tähän astisiin aikaansaannoksiini, ottaen huomioon ettei minulla ole aiempaa kehruukokemusta ja rukinkin olen omistanut vasta noin neljän viikon ajan. Tästä on hyvä jatkaa! :)

6 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Luonnonlahjakkuus! Ihania lankoja oot kyllä kehrännyt.

MinskuH kirjoitti...

Kiitos <3

Riika kirjoitti...

Herrrrkullisia!!

Anneli kirjoitti...

Voit todellakin olla ylpeä itsestäsi !
Tuo kehruuhomma ei kyllä kaikilta onnistuisi, ei ainakaan minulta.

Ihania lankoja... :)

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Ihania kehruita sinulla! ♥ ♥ ♥
Minullakin kehruu syrjäyttänyt julmasti neulomisen - jopa siinä määrin että äitini neuloo enemmän minun kehräämistä langoista, kuin mitä minä itte =)

Pirena kirjoitti...

Taitavahan sinä olet kehräämään kun noin tasaista lankaa syntyy.
Kyllä se aika vaikeaa on saada kahta rullaa kehrättyä, että metrimäärä olisi sama kerratessa. Minä en ainakaan saa. Olen joskus miettinyt, että jos punnitsisi, mutta ei sekään takaa samaa metrimäärää.