lauantaina, helmikuuta 26, 2011

Kehräämössä käynti

Pääsin viikko sitten käymään Merijärvellä sijaitsevassa Kehräämö Christinassa. Tohkeuksissani en älynnyt  ottaa kameraa mukaan, joten valitettavasti kuvia ei vierailulta ole. Pääsimme vierailemaan myymälän lisäksi  myös 'konehuoneen' puolella, eli katsomaan kuinka erilaiset kehruukoneet yms. laitteet toimii. Tässä kuitenkin muutama otos hankkimistani langoista ja kuiduista: suomenlampaanvillasta hahtuvaa, sukkalankaa kainuun harmaksesta ja suomenlampaasta, ...


... villaa huovutukseen ja kehruuseen. Tuo vaalean harmaa on kainuun harmasta ja tummemmat suomenlammasta. Nämä villat ovat peräisin kehräämön omista lampaista.


Nyt nämä sukkalankavyyhdit on nyt keritty ja Harmas sukkalanka on tänään päässyt puikoille asti, tarkoituksena tehdä Saltkråkanit Ullasta. Yhden mallikerran neulomisen jälkeen laitoin neuleen jäähylle, kun en sittenkään ole varma haluanko tehdä nuo vai jotain muuta. Kyllä tämä neulominen johtaa niin usein vaikeiden valintojen äärelle! ;) 

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta kehräämön osalta. Kalevassa oli heistä juttu joku aika sitten mutta olin jo ehtinyt asian unohtaa. Tuonne voisi kesemmällä tehdä excursion. Ihania ostoksia !!

Soile kirjoitti...

Jahan, tuollahan pitää kävästä, sehän taitaa olla aikalailla Haaparannan reissun varrella?

MinskuH kirjoitti...

Marika: Kehräämö on kyllä excursion arvoinen paikka. Toki jos isommalla porukalla menee, olisi varmaan hyvä sopia hyvissä ajoin etukäteen paikan omistajan kanssa, jotta osaavat varautua myytävillä tuotteilla. Nyt esim. noita sukkalankoja oli melko vähän myynnissä.

Soile: jos mutkan kautta haluaa käydä Haaparannalla, niin sitten on matkan varrella, Christina on kuta kuinkin Oulaisten ja Kalajoen välissä :)