torstaina, helmikuuta 17, 2011

Kerttu on ollut ahkera

Tämä blogipahanen on jäänyt aivan heitteille viime viikkojen aikana. Kehruu valtaa mielen niin tiiviisti, että paljon muulle toiminnalle ei nyt ole sijaa. Jotain olen ehtinyt neuloakin. Nämä kämmekkäät on ihka ensimmäinen valmistunut työ itsekehrätystä langasta. Lankaa on merinoa ja sitä kului 75g/120m. Lankaa jäi vielä, joten saattaa olla että neulon noihin vielä peukalot jos jaksan. 


Tämä huivi on neulottu edellisessä postauksessa olleesta Nauravan lampaan merinosta. Malli on 198.yds of Heaven (ravlinkki projektisivulle). Tei huivista yhden mallikerran isomman kuin ohjeessa ja lanka kului kokonaan, 170 g/300m. Huivi on ollut jo kovassa käytössä, ja saa jatkossakin olla kun näitä pakkasia tuntuu piisaavaan edelleen.


Näiden lapasten lanka on myös esitelty edellisessä postauksessa. Malli on omasta pästä, ja lankaa kului 126g/98m. 


Sitten jotain kehrättyä... ruskea on Nauravan lampaan merinoa, Navajo-kerrattua 144g/340m. Monivärinen on hankittu Fiber Optic Yarnsista, merino80% silkki 20%, Navajo-kerrattua 114g/165m. Sävyt sopii aika kivasti yhteen, joten ajattelin kehitellä noista yhdessä jotakin isompaa. Tämä taas on Ilun värjäämää merinosilkkiä, jota sain muiden ostosten kylkiäisenä. Kehräsin langan yksisäikeiseksi ja sitä on 160m/46g.Tällä hetkellä kuivumassa on viimeisin valmistunut kerhruu, joka on tässä kuvattuna ennen pesua. Tämäkin on hankittu Fiber Optic Yarnsilta, Superwash Merino 50% Bambu 50%, 2-säikeiseksi kerrattu, 107g/354m. Tuo pienempi vyyhti on navajo-kerrattu kerän loppu, jota en ole laskenut mukaan yllä mainittuun mertrimäärään. 


Tulevana viikonloppuna lähden pienelle matkalle, joten Kerttukin saa ansaitun loman ja muutaman päivän levon. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielettömän upea huivi !
Ja nuo oranssi sävyiset lapaset kelpais mullekin :)

Soile kirjoitti...

Sinäpä olet ollut vaudissa Kerttusi kanssa!

Kerttu on ollut kovasti mielessäni, jotenkin se jäi niin kaihertamaan. Mutta mihins mä sitten Aapramin laittaisin?

ArualMaria kirjoitti...

Kivoja kehräyksiä, kauniin väriset lapaset ja nätti huivi!