torstaina, huhtikuuta 15, 2010

Koruja ja purkamista

Osallistuin korukurssille, jonka aikana tehtiin ohjatusti kolme erilaista korua. Tällaisen 'saalin' kanssa tulin illalla kotiin :)


Neulerintamalla on ollut muutamina viime päivinä hiljaista. Aloitin innokkaana tekemään Ishbel-baskeria ja näin pitkälle olen ehtinytkin. Olen vissiin ollut tosi sokea, kun en huomannut aiemmin, että olen neulonut mallineuletta ihan väärin. Muutaman päivän olen punninnut puranko vaiko en, mutta purkuun se menee sillä tarkoitushan olisi pitää baskeria yhdessä Ishbel-huivin kanssa (joka muuten vilahtaa tuossa alimmassa kuvassa).


Sitten lopuksi ihan muuta.. Kävin maanantaina näyttämässä kipsissä olevaa jalkaa lääkärille, ja siinä odotustilan ilmoitustaulululla huomasin tarjolla elinluovutuskortteja. Olen vuosikaudet aikonut tällaisen täyttää, ja nytpä sekin on tehty. En tosin tiedä kelpaako minun elimeni enää mihinkään, sillä olen viisi vuotta sitten käynyt läpi luuydinsiirron, mutta onpahan ainakin varmuuden vuoksi tehty testamentti :) Tiesitkö muuten, että suomalaisista noin 18 % on tehnyt elintenluovutustestamentin, mutta 90 % olisi valmis kuolemansa jälkeen luovuttamaan elimiä toisen ihmisen sairauden hoitoon. Pitäisiköhän kaikille lähettää postissa kortti, niin useampi henkilö sen saisi täytettyä ?!

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Jostain uutisesta luin muutama viikko sitten, että laki olisi muuttunut/muuttumassa siten, että enää ei tarvittaisi erillistä elinluovutuslupaa, vaan elinluovutus olisi mahdollista kaikkien ihmisten kohdalla, jollei ko. henkilö ole elinluovutusta nimenomaisesti kieltänyt. Koska nykyäänhän tämä systeemi on ihan hölmö, pitää olla joku kortti aina mukana, eikä se välttämättä kaikilla mukana kulje. Ja useinhan näissä elinluovutuksissa pitää toimia ripeästi, eikä siinä ehdi omaisilta alkaa kysellä, löytyisiköhän tällaista korttia jostain. Eli hyvä olisi, jos uuden lain myötä automaattisesti kaikilta otettaisiin "varaosat" talteen, ja jos joku haluaa sen erikseen kieltää, niin sitten olisi jotain elinluovutuskieltokortteja olemassa.

Mullakin tuo kortti on varmaan jossain... lompakossa on niin paljon roinaa, ettei sitä sieltä ihan hetkessä kaiva esille. ;)

Marjut kirjoitti...

Olen myös joskus testamentin täyttänyt, mutta se on vuosien saatossa kadonnut eikä ole tullut tehtyä uutta.

Jaana kirjoitti...

Kauniita koruja olet tehnyt!

Minulta löytyy elinluovutuskortti myös, kukkarossa kulkee aina mukana. Läheinen perheenjäseneni tarvitsi joitakin vuosia sitten elinsiirron ja se havahdutti itsenikin asiaan.