sunnuntaina, toukokuuta 04, 2008

Jaywalker-muistiinpanoja

Lohtusukka nro 1 valmistui juuri, kun tein silmukoinnin Knittyn ohjeella. Käytän aina tuota sivua kun jostain syystä en ikinä ole oppinut tuota ulkoa. Ohjehan on myös Punokset puikoille -kirjassa, joten sieltä se on kätevä tarkistaa, jos ei pääse koneelle.

(Kirjoitan tähän muistilistaa lohtusukan paria varten) Kantapään tein kuten kaksissa edellisissä sukissa, eli kantalapun reunaan 3 s ainaoikeaa. Saan tuolla tyylillä poimittua siistimmin ja reiättömästi silmukat kantalapun reunasta. Muutin ohjetta hieman, sillä tein kiilakavennuksia enemmän, siten, että pohjassa puikoilla oli 14 s kun mallikuviossa on 19 s puikolla. Kärkikavennukset menivät siten, että pohjassa kavensin joka 3. kerroksella ja yläpuolella joka 2. kerros kunnes kullakin puikolla oli jäljellä 8 silmukkaa.

Minulla ei ole tapana kirjoittaa muistiin silmukkamääriä, kerrosmääriä tms. joka voisi helpottaa toisen sukan neulomisessa. Jos ensimmäisen ja toisen sukan neulomisen välissä tulee pidempi väli, niin en voi luottaa muistiini pätkääkään, että miten olinkaan edellisen sukan tehnyt. Ehkä pitäisi ottaa joku muistivihko käyttöön, eikä lyödä päätä seinään joka kerta :D

Tein pohjaan enemmän kavennuksia, koska edelliset Jaywalkerit olivat teräosasta liian leveät ohjeen mukaisesti tehtynä.


Ei kommentteja: