lauantaina, toukokuuta 03, 2008

Lohtusukkia ja -puikkoja

Kehtaanko tunnustaa, olen taas tehnyt sukat. Laskujen mukaan nämä on 15. pari tälle vuodelle. Jos tahti jatkuisi samana läpi vuoden, tuloksena olisi 45 paria sukkia. Toki monet tekevät paljon enemmänkin sukkia vuodessa, mutta koska lasken itseni vielä niin aloittelijaksi neulomisen saralla, niin minulle tuo määrä on paljon.

Halusin tehdä kesäiset puuvillasukat, joten nämä valmistuivat pari päivää sitten. En saanut kuviin oikeaa sävyä, ensimmäisessa ilman salamaa ja pari kuvaa salamaman kanssa. Lankana käytin ONlinen Supersocke Cottonia, jossa on 45% puuvillaa, 40% villaa ja 15% polyamidia. Langan neulominen 2,25 mm bambupuikoilla oli tosi nautinnollista kun työ tuntui sujuvan kuin itsestään.

Kantalapun reunassa on neulottu 3 s ainaoikeaa kuten Embossed Leaves -sukissa. Istuvuus on mitä mainioin, tosin käytössä uskoisin löystyvän hieman.Malli: Oma, 15 s puikolla
Lanka:
ONline Supersocke cotton, summer color 1044
Kulutus:
60 g
Puikot: 2,25 mm


Illalla aloitin Jaywalkereita ONline Supersocke 100 Bambusta. Lanka on taivaallisen pehmeää, kiiltää himmeästi ja neulominen käy vaivattomasti. Värit ovat murretut ja maanläheiset.


Nämä sukat annan ystävälleni lohtusukiksi, sillä hän on ollut viime aikoina todella alamaissa. Soittelimme hänen kanssaan eilen illalla, ja hän avautui minulle alakuloisuuden syistä ja juttelimme pitkään. Puhelun jälkeen kaivoin tämän langan esille, sillä se on kesäisyydessään ja pehmeydessään juuri sopivaa lohtusukkiin. Malliksi valitsin Jaywalkerin, sillä olen pitkään ajatellut tekeväni ne, ja se sopii mielestäni hyvin itseraidoittuvalle langalle.

Lohtusukista tulikin mieleen, että en ole esitellyt itselleni lahjaksi ostamaa Knitpicks Harmony -settiä :) Nämä, jos mitkä, lohduttavat ja piristävät!!

Ei kommentteja: